Krusis

Kdo chce mít domov, ten si obvykle musí koupit svoji nemovitost. Protože ne každému je přáno, aby ji od někoho získal. A k tomu je třeba moře peněz.

Investice v prvních letech života dítěte

V prvních letech života dítěte počítejte s určitostí se sto tisíci. Musíme si uvědomit, že výdaje nám vznikají už v těhotenství. Ušetřit se dá na oblečení, pokud máme možnost mít nějaké po odrostlejším dítku a pak také na jídle, pokud dítě dlouho kojíme. Pak také na plenách, pokud budeme používání jednorázových plen prokládat plenami látkovými.

Investice na základní škole

Základní kola nám může „spolykat“ kolem šesti set tisíc korun. Nejsou to jen učebnice, sešity, ale také oblečení, elektronika, kapesné, kroužky, tábory. Ano, je to opravdu tolik. Samozřejmě se dá ve korigovat, tedy stlačit částku směrem dolů. Ne každé dítko se chce věnovat zábavě, ke které potřebuje drahé vybavení. Záleží také co chcete svému dítěti dopřát.

Investice na střední škole

Počítejme, že bude vaše dítko studovat čtyři roky. Potřebovat budete určitě dvě stě tisíc korun. Některé rodiče vydají i mnohem více. Berme ale v potaz, že děti jsou od patnácti způsobilé docházet na brigády a mohou si tak vydělat penz, naučit se znát jejich hodnotu a začínají poznávat, jak to vlastně s penězi je. Jak dlouho se vydělává třeba tisíc korun a jak snadno se pak dá utratit.

Investice na vysoké škole

Vysoká škola je hlavně o částce za stravování, dopravu a ubytování. Odborníci vypočítali částku na toto pěti až šesti leté období na tři sta tisíc korun. I tady se ale počítá s tím, že se bude dítko na svých potřebách finančně podílet.

Investice celkem

Když si částky sečteme zjistíme, že to tedy rozhodně není malá částka. Více než milion korun. S plánováním rodiny bychom si tento fakt měli uvědomit. Ono se to zdá jako částka šílená, kterou prostě nahromadě nemáte. Ale pokud oba vyděláváte a máte zázemí rodiny, bydlení, dá se to zvládnout. Možností je také investovat a vydělat více peněz najednou nebo v kratším časovém úseku. I tudy může cesta vést.

Nezařazené